Lärt mig nåt nytt

Tada! Så var det dags igen. Ny kunskap. Den här gången handlar det om däckbyte. Alltså jag är ju storstadstjej, har körkort men bil är helt onödigt i Stockholm. Bara dyrt och krångligt. Men idag bestämde min älskade pappa sig för att det vara dags att jag lärde mig att byta däck på bilen. Varför, undrade jag. Jo, sa han för om du får det där jobbet i Luleå så kan du inte ringa mig så fort du behöver hjälp, då måste du kunna göra det själv. Ehhh… jaha, tänkte jag finns det inte bussar i Luleå? Men jag kom inte undan. Pappsen hade gett sig den på att jag skulle lära mig det här med däckbyte. Och vet ni vad, jag upptäckte att det rätt ball att byta däck. Lite skitigt och två av mina nagelförlängningar rök men det går att fixa nya. Jag tycker att jag borde få diplom som nyutexaminerad däckbytare, haha.

g

Är jag vuxen nu?

Ni som följer min blogg vet ju att jag har en förmåga att ringa min pappa så fort jag behöver hjälp, vad det än gäller. Liiiite pinsamt men så är det i alla fall. Men jag tänkte att det skulle bli ändring på det nu. Och det verkar det bli, med besked. Jag hittade ett superintressant jobb när jag slökollade lite jobbannonser. Det är bara en liten bump i vägen, jobbet är i Luleå. Långt upp i landet tänker ni säkert, och mörkt. Jo, jag vet men för det första, jag har inte fått jobbet än och för det andra, om jag får det och tackar nej utan att ha provat, då kommer jag aldrig att förlåta mig själv. Däremot vill jag inte säga något till mamma och pappa än. Jag tar det om jag blir kallad på intervju. I och med att jag inte vill säga något till mina föräldrar måste jag själv ta tag i att undersöka bostad. Haha, ja det står rätt, jag tar själv tag i det här. Jag har redan kontaktat fastighetsmäklare Luleå för att få lite tips på lägenheter. Det ni, trodde ni inte. Samtidigt undrar jag lite oroligt, innebär det här att jag faktiskt har blivit vuxen?

u

Vuxenpoäng!

Jag har en dålig ovana som jag vill erkänna…. Det är nämligen så att jag ringer min pappa alldeles för mycket och ber om hjälp. Det kan vara allt från att något har gått sönder hemma, till att jag behöver råd om hur jag köper vissa grejer. Jag har helt enkelt inte vuxit upp på riktigt…. :)

Hur som helst så blev det ändring på det idag! För idag… *trumvirvel*… köpte jag mina alldeles egna bläckpatroner, helt utan min kära pappas hjälp. Kanske låter jättetöntigt men för mig är det ett stort steg att inte behöva rådfråga honom hela tiden. Det känns i alla fall skönt att kunna ta hand om skrivaren själv, haha. Vet inte vad detta grundar sig i egentligen, att jag hela tiden måste ha hjälp på det sättet… Tror det är att jag innerst inne är rädd för att göra fel… Vem vet! Det är tur att jag har en snäll pappa åtminstone, för det kan ju hända att jag behöver hjälp när jag ska installera patronerna. 😀

Hej på er!

Höstmys och chill


Finns det något mer chill än att mysa med en stor kopp te och kolla på Netflix? Jag har ett sjukt gott recept på Chai-te som passar hur bra som helst när det är kallt ute! Idag hittade jag den perfekta koppen från Rörstrand som jag bara måste ha! Stor, så man slipper gå till köket och fylla upp hela tiden. Kanske jag önskar mig den i julklapp…. hmmm. Ganska dyr men helt klart värt det! Visst är den snygg?

 

 

 

Ny favorit!

klän

Åh, så underbar klänning/t-shirt jag beställde hem igår! Visst är den snygg? Den kommer bli så galet snygg att ha med ett par tights, långa stävlär och skinnjacka! Tror ni inte? Jag tror att detta komma bli min absoluta favorit i höst, så länge den sitter så bra som jag tror! Det är så underbart att hösten är här så man får fokusera på att förnya sig själv lite, det gör jag alltid! Jag tror det sitter kvar sedan skoltiden när hösten alltid betydde nya skolböcker och nya skolmaterial. Nu är det bara kläder!

Har ni några härliga grejer ni alltid gör på hösten?

Lördagsmys!

 

mys

Åh, vad jag har haft en härlig dag idag och bättre blir den. Just nu istet öjag och inväntar Sabina för en filmkväll med en massa Ryan Gosling. Jag har öppnat vinet, poppat popcornen och skurit upp lite grönsaksstavar med dipp. Känner mig redo för att mysa ner mig i soffan och bara mysa tills ögonen ger upp idag. I morgon ska jag bara vara hemma under dagen och fixa lite här hemma. Efter det ska jag hem till Jocke och Ida och äta tacos. Det blir alltså en minst lika mysig dag i morgon! Hur har ni det?

Äntligen doftljus igen!

 

Hej alla kära ni! ♥︎

Hur mår ni idag? Jag hoppas ni mår bra! Jag har börjat känna mig lite förkyld igen, tyvärr. Vaknade med svullen hals och är fortfarande ganska täppt. Men jag hoppas att det bara är att det varit kallt i rummet eller något sånt. Så att det släpper redan under dagen. Vill verkligen inte bli sjuk nu igen, känns som jag är sjuk en gång i månaden .. Så håll tummarna för mig!

Apropå något helt annat så har jag äntligen tagit tummen ut och fyllt på här hemma med mina älskade Yankee candles. Köpte många sånna små som passar i värmeljushållare och sen tre stora också. Kostar ju en halv förmögenhet, men så värt det!

yankee